BE oplegger

BE opleggers

De term BE oplegger is al aardig bekend, maar in het geval het u nog niet helemaal duidelijk is proberen wij het een en ander nog even te verduidelijken. BE wil zeggen dat er voor het besturen van de combinatie het rijbewijs B en E achter B nodig is.

Dat wil dus zeggen dat de trekker maximaal 3500 kg mag wegen inclusief belading(dus de koppelpen druk). Daarachter mag een oplegger worden gekoppeld met een maximaal totaalgewicht van 5 maal de toegestane schoteldruk.
De schoteldruk volgt uit de formule 3500 kg minus het ledig gewicht van het voertuig. Dit is de maximale schoteldruk.
Stel de trekker weegt 2000 kg ( zeer uitzonderlijk ) dan geldt: 3500 – 2000 = 1500 kg.
Dit wordt vermenigvuldigd met 5 dus het totaal oplegger gewicht is 5 x 1500 kg = 7500 kg.

Op deze wijze wordt het gewicht door het RDW op het kenteken vermeld. Een aantal jaren geleden werd hier anders mee omgegaan.
Er staat echter in de Europeese richtlijnen dat een oplegger in beladen toestand met minimaal 20% van het totaal gewicht op het trekkende voertuig moet rusten. Vandaar dat dit nu anders wordt benaderd door het RDW.

Vanaf september 2009 is er voor BE combinaties geen chauffeursdiploma meer vereist. Wel is er boven een maximaal totaalgewicht van 3500 kg in de meeste gevallen een tachograaf verplicht.

De extreem hoge gewichten behoren dus tot het verleden. Echter er zijn nog talloze mogelijkheden met een BE combinatie. Denk hierbij aan winkelverkoopwagens, machinetransporters, campers en vele andere mogelijkheden.

Wij kunnen u adviseren over de diverse mogelijkheden. Indien u meer informatie wenst te ontvangen, kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via de mail of telefonisch op 030 230 3076.

Foto’s Bekijken

Promotie oplegger chassis
BE-oplegger
Gestuurde oplegger
Gestuurde BE-Autotransporter

Aangedreven chassis

Geruime tijd bouwen wij aangedreven chassis. Ook wel bekend als zelfrijdende chassis. Bekijk alle voordelen van Nefra chassis.

Speciaal bouw

Wij bouwen alles geheel naar uw wens. Bijna alles wat u wilt is mogelijk. Een product wat aan de strenge eisen voldoet.

Truckspecials

Ook voor het aanpassen van uw truck opbouw bent u bij Nefra aan het juiste adres. Wij kunnen voor u de gehele opbouw verzorgen.

Aanhangwagens

Wij maken aanhangwagens precies zoals u het voor ogen heeft. Uw ideeën kunnen wij meestal geheel uitwerken in het voertuig.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.